COMARCA, CULTURA
- Les Borges Blanques

Jordi Pujol: "Conèixer el llegat de Macià ens ajuda a preparar millor el procés d’independència

Pujol ha recomanat als que estimen Catalunya que visitin l'equipament (foto: Ajuntament de les Borges)

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha estat aquest dissabte a les Borges Blanques, coincidint amb el segon aniversari de l'Espai Macià, una efemèride que l'equipament cultural celebra aquest mes d'abril. Pujol, que ha estat rebut per l'alcalde i regidors del municipi, així com el president del Consell Comarcal, la diputada Ramona Barrufet i el diputat provincial Antoni Villas, ha visitat aquest centre de divulgació de la figura de Francesc Macià, que actualment ja compta amb un fons documental format per més d'un centenar de peces originals vinculades a “l’Avi”.

En el transcurs de la visita, Pujol ha recomanat a tots els que estimen Catalunya i la seva història, que visitin l’equipament. “En aquests moments que viu el país, visitar l’Espai Macià i conèixer el seu llegat ens ajuda a preparar millor el procés d’independència”, ha declarat Jordi Pujol.

L'expresident ha pogut comprovar in situ el valor cultural i patrimonial de l'Espai Macià, que compta, per exemple, amb el fons de qui fou conseller d'Agricultura i Economia, Pere Mies, format per correspondència familiar i política, documentació notarial i una biblioteca personal. Pujol també ha pogut conèixer l'auca original que narra la vida de l'expresident Macià i que data del 1932, així com els seus projectes d'enginyeria inèdits.

La visita de Pujol és la segona d'un expresident de la Generalitat a l'Espai Macià, ja que l'octubre del 2011 ho va fer Pasqual Maragall. L'acte d'aquest dissabte ha comptat amb una actuació de l'Orfeó Terrall, que ha interpretat la cançó “Oliver de les Garrigues”, himne oficial de la comarca, davant de tot el seguici.