COMARCA
- Sunyer

Sunyer consulta els veïns sobre els balls del dia del patró

(foto: Xavi Minguella)

L'Ajuntament de Sunyer ha organitzat una consulta popular per aquest diumenge, 21 de febrer, sobre el ball del dia del patró de les festes majors. Hi poden participar tots els veïns de més de 16 anys empadronats al municipi i hi ha tres opcions de resposta.

1) Continuar les celebracions com fins ara (celebració religiosa i ball el dia del patró.
2) Celebració religiosa el dia del patró i ball el cap de setmana.
3) Celebració religiosa el dia del patró i substituir el ball per alguna activitat cultural.

Les votacions es faran de les deu del matí a les dues del migdia a la sala del ball de l'Ajuntament i el resultat serà pres en consideració si la participació supera el 30% dels veïns del municipi amb dret a vot. Fonts municipals expliquen que s'aprofitarà l'ocasió per recollir suggeriments en relació a activitats culturals i a la millora i condicionament del municipi.

Tot i no haver-hi peticions directes i formals al consistori, el ball "és un tema que sempre s'ha comentat al poble", explica l'alcalde Isaac Beà. De fet, anteriorment ja s'havia fet una consulta sobre el mateix assumpte, però aleshores les opcions de vot eren més i, per tant, les respostes van quedar molt disperses, de manera que es va mantenir el format actual. Els balls a què fa referència la consulta són tres, els que se celebren amb motiu de les diades dels patrons de Santa Llúcia, Sant Isidori i la Nativitat de la Mare de Déu.