COMARCA
- Bellaguarda , L'Albagés

Bellaguarda i l'Albagés, les escoles que més piles han recollit per alumne a Catalunya

Els Set Focs, de Bellaguarda, és la guanyadora del concurs Apilo XII i Mare de Déu de Montserrat, de l'Albagés, la segona.

(foto: Els Set Focs)

L'escola Els Set Focs, de Bellaguarda, ha estat la guanyadora del concurs Apilo XII, convocat per l'Agència de Residus de Catalunya, a l'haver aconseguit recollir 82,23 kg de piles usades, xifra que la converteixen en el centre de Catalunya que més n'ha recollit per alumne. Aquest dimecres, 7 de juny, ha tingut lloc a Barcelona el lliurament dels premis en un acte encapçalat pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Com a guanyadora, l'escola de Bellaguarda s'emporta 2.500 euros.

Darrere de Bellaguarda, ha quedat en segona posició de piles per alumne una altra escola de les Garrigues, Mare de Déu de Montserrat, de l'Albagés, amb 61,61 kg. En aquest cas, el premi és de 1.500 euros. En kg totals, l’escola guanyadora ha estat la de Vilanova de Bellpuig, amb 2.291 kg, seguida per la del Soleràs, amb 1.204.

És el tercer any que es convoca el concurs Apilo XII, que té per objectiu fomentar la recollida selectiva de piles entre la comunitat educativa. En aquesta edició hi ha participat més de 900 escoles d'arreu de Catalunya, quasi el doble que l'any passat. L'increment de participació ha suposat, també, xifres rècord de recollida de piles i carregadors, amb un total de 69.323 kg, mentre que l'any passat van ser 36.053 i el 2015 66.074. L'any passar van ser guardonades les escoles de Juncosa, el Soleràs i Bovera.