COMARCA
- L'Albi

L'albinenc Ramon Miró, Garriguenc de l'Any

És membre de la junta del Centre d'Estudis i president de l'Aula d'Extensió Universitària.

Ramon Miró, de l’Albi, és el nou Garriguenc de l’Any del premi Olivera d’Or. Així ho va determinar el jurat, reunit ahir dijous al vespre al Consell Comarcal, entitat convocant del guardó, que va valorar la seva trajectòria de defensa i difusió dels valors, la cultura, el patrimoni i el territori garriguenc.

Miró és membre de la junta del Centre d’Estudis de les Garrigues i president de l’Aula d’Extensió Universitària, així com un activista cultural que organitza habitualment visites guiades sobre tot tipus d’assumptes al municipi de l’Albi. La setmana que ve, per exemple, 4 d’agost, guiarà una caminada popular, en el marc de la Festa Major, sobre antics corrals de bestiar. Miró va ser, també, coordinador de les estades de nens i nenes sahrauís a les Garrigues, fins que aquestes es van haver de deixar de fer. D’altra banda, col·labora periòdicament amb SomGarrigues amb la publicació d’articles.

Des del Centre d’Estudis de les Garrigues es considera que és un premi “del tot merescut, que realça la figura d'una persona honesta, coherent i rigorosa que des de fa molt temps treballa per la comarca de forma discreta però intensa, sense pressa però sense pausa”.

El premi Olivera d’Or al Garriguenc de l’Any el convoca anualment el Consell Comarcal, des de l’any 2008, per reconéixer les persones o entitats que hagin fet una tasca personal o institucional en qualsevol camp de treball o de recerca de caràcter positiu per a la comarca de les Garrigues. L’any passat es a guardonar l’artista de la Floresta Edith Schaar.