COMARCA
- Arbeca , Juncosa , L'Albi , Llardecans , Vinaixa

On poder donar sang aquest agost

L'Albi, Juncosa, Llardecans, Arbeca i Vinaixa reben unitats mòbils del Banc de Sang dins la campanya habitual de recollida.

(foto: Aj. Borges)

Una de les mostres de solidaritat i civisme que s’ha viscut arran dels atemptats d’ahir a Barcelona i Cambrils ha estat la voluntat de donar sang, per part de molts ciutadans, per si feia falta en l’atenció als ferits. Les sales de donació dels principals hospitals de Barcelona es van omplir ahir pocs minuts després de succeir els fets i molts van haver d’allargar els horaris per poder atendre els donants.

Amb tot, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya ha emès un comunicat en què afirma que disposa de reserves suficients per fer front a l’emergència, però recorda que la sang és un element biològic que caduca i, per tant, insta les persones que vulguin donar a fer-ho igualment aquests dies i així poder remuntar les reserves per a possibles eventualitats.

En aquest sentit, els garriguencs que ho desitgin, poden anar tant a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida (que fa recollida permanent de dilluns a divendres entre 2/4 de nou del matí i les vuit del vespre i els dissabtes al matí, de deu a dues) o a qualsevol dels municipis inclosos dins el calendari previst ja abans dels fets en la campanya habitual de recollida. A la comarca, l’equip mòbil serà als següents indrets:

Divendres 18 d’agost
L’Albi, Casal Social, 18-22h.

Dimarts 22 d’agost
Juncosa, Ajuntament, 19-22h.

Dijous 24 d’agost
Llardecans, Sala del ball, 19-22h.

Dilluns 28 d’agost
Arbeca, consultori mèdic, 18-22h.

Dimarts 29 d’agost
Vinaixa, dispensari mèdic, 19-22h.