COMARCA
- Juncosa

Cremen 0,2 hectàrees a Juncosa per una crema agrícola sense autorització

El foc ha començat a un cantó de carretera però ha revifat a l'altre. L'infractor ha estat denunciat. Ahir van cremar 1.200m2 al costat de la via del tren al terme dels Omellons.

(foto: A.R.)

Un incendi ha cremat aquest dijous, 26 de juliol, 2.100 m2 al terme de Juncosa, prop de la carretera L-701, que comunica amb els Torms. L’avís ha estat a dos quarts i mig d’una i, inicialment, el foc cremava només un parell d’arbres grossos, en una extensió de 100m2. Després, però, les flames han reaparegut a l’altre cantó de carretera, on la superfície afectada ha estat major, d’uns 2.000m2.

En l’extinció de l’incendi hi han treballat cinc dotacions terrestres de Bombers i un mitjà aeri i s’ha donat per extingit a un quart de quatre de la tarda. Tot apunta a que ha estat causat per una crema agrícola no autoritzada i els Agents Rurals han denunciat l’infractor.

Incendi als Omellons al mateix lloc que fa cinc anys
D’altra banda, ahir dimecres es van cremar 1.200 m2 de canyissar i matoll al fondo de Vinaixa, al terme dels Omellons. Un particular va donar l'avís cap a tres quarts de 8 del vespre i hi van treballar tres dotacions de Bombers i els Agents Rurals, que van donar el foc per extingit poc abans de les 9, quan el tren de mercaderies que es va haver de quedar aturat momentàniament va poder continuar. Es dóna la circumstància que fa cinc anys ja hi va haver un incendi al mateix lloc exacte. Els Agents Rurals treballen ara en dues hipòtesis per saber-ne la causa.