CULTURA
- La Granadella

Arrenca el 25è Festival del Música Popular i Tradicional de la Granadella

L'escenari de la plaça veurà passar grups com Feliu Ventura i la seua proposta reggae amb els Xerramequ i els Aborígens, La Terrasseta de Preixens o els mítics ebrencs Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

(foto: Xavi Minguella)

Aquest cap de setmana té lloc la 25a edició del Festival de Música Popular i Tradicional de la Granadella, amb un cartell que combinarà actuacions de música tradicional d'arreu del país amb tallers i demostracions de les tradicions més arrelades al territori. En tots aquests anys, el festival ha reunit fins avui un total de 63 grups diferents, amb la presència de veus consagrades com Maria del Mar Bonet o Lídia Pujol. Per celebrar els vint-i-cinc anys s'ha preparat un cartell

Música i tradicions 
La programació comença el divendres 24 amb una caminada popular, seguit d'una cantada d'havaneres a càrrec del grup Les Anxovetes, actuació maridada amb rom cremat. Acte seguit es donarà pas a la música de revetlla del grup noguerenc La Terrasseta de Preixens, que amb el seus ritmes de festa major de ben segur que farà moure l'esquelet al públic assistent. El dissabte 25 es farà la Cursa de les Pedretes, encarada als més petits de la casa, també es durà a terme un taller per aprendre a ballar la Jota de la Granadella i, acte seguit, se celebrarà la Cursa de la Cordera. Després de l'esbarjo serà el torn dels balls i danses tradicionals a càrrec del mític grup de folk El Pont d'Arcalís, amb més de vint anys d'experiència damunt dels escenaris. L'actuació dels muntanyencs deixarà pas al concert de Feliu Ventura amb l'acompanyament de Xerramequ i els Aborígens, que presentaran una fusió entre música tradicional catalana i caribenya mitjançant la revisió de l'obra del cantautor i poeta alcoià Ovidi Montllor en un format de música reggae. Tancarà la nit l'incombustible cantautor ebrenc Miquel del Roig, tot un fenomen dels escenaris al nostre país, que promet arrencar rialles i fer les delícies entre els espectadors més noctàmbuls.

Per al diumenge 26 s'ha programat les activitats amb més recorregut del festival tal com el concurs de bitlles catalanes, la trobada de puntaires, l'aplec sardanista, que serà amenitzat amb la música de la Cobla Contemporània; també es farà un taller de ball de bastons impartit pels Bastoners del Pla de l'Aigua, a més es podrà gaudir de l'exhibició de diversos balls i danses tradicionals a càrrec del grup Aires del Montseny; clourà el festival el concert de l'històric conjunt ebrenc Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Paral·lelament al festival, l'Ajuntament de la Granadella ha organitzat un concurs fotogràfic a través d'Instragam consistent a enviar una instantània al costat del cartell promocional que aquests dies exhibeixen els busos ALSA a Lleida.