COMARCA
- Arbeca , Els Omellons

Plega el mossèn d'Arbeca i els Omellons que va ser investigat per possible pederàstia

Josep M. Font va exercir durant una vintena d'anys al camp de Tarragona i va ser nomenat capellà d'Arbeca i dels Omellons l'estiu passat.

(foto: Xavi Minguella)

Josep Maria Font Solé, mossèn d’Arbeca i els Omellons, ha anunciat aquest dimecres al matí la seva intenció de deixar l’exercici sacerdotal en aquestes poblacions. Ho fa arran de les notícies que s’han publicat en les darreres hores en alguns mitjans de comunicació sobre la investigació que haurien fet el Vaticà i l’Arquebisbat de Tarragona a ell i un altre prevere per presumptes abusos de menors.

En un comunicat fet públic ahir, l’Arquebisbat de Tarragona confirma que el juny del 2015 i el novembre del 2016 van ser denunciats dos clergues per presumptes tocaments a menors amb finalitat libidinosa però cita només un nom, F. Xavier Morell Rom, que havia estat citat a declarar abans del 2010 en una investigació civil per un cas de pornografia infantil que va ser sobresegut pel jutge. Segons l’Arquebisbat, d'acord amb la normativa vigent i els protocols establerts pel Vaticà per a aquests casos, “tant el 2015 com el 2016 es va ordenar immediatament una investigació prèvia dels fets i s'informà del resultat a la Congregació per a la Doctrina de la Fe, la qual va ordenar en un dels casos, el del reverend Morell, l'arxiu pro nunc (per ara) de la causa per falta d'elements, amb particular vigilància per un temps prudencial”.

Tot i que l’Arquebisbat no esmenta l’altre sacerdot, sobre el qual es diu que “es van adoptar mesures disciplinàries”, el portal TarragonaDigital assegura que és Josep M. Font Solé, actual mossèn d’Arbeca, els Omellons, Sant Martí de Maldà, Belianes, Maldà, Nalec i Rocafort de Vallbona. Font va ser nomenat a aquestes destinacions el juliol de l’any passat, en substitució de Manel Borges. Segons TarragonaDigital, abans havia exercit a diverses parròquies del Camp de Tarragona, fins que el 2011 va ser destinat a Cambrils i, després de passar un temps al monestir de Poblet, va ser enviat a Arbeca, els Omellons i les altres parròquies de la unitat.

A la nota feta pública avui, mossèn Font agraeix a l’arquebisbe “la seva confiança durant tots aquests anys”, lamenta “profundament aquesta situació” i demana disculpes “a totes les persones a les quals hagi pogut ofendre o decebre”. Per la seva part, l’Arquebisbat aprofita l’ocasió per condemnar “tot abús sexual, de poder i de consciència, especialment quan hagi estat comès per un clergue contra un menor” i convida a denunciar “aquests fets execrables a la Comissió de Prevenció dels Abusos al telèfon 977 229 630 o a promotor.justicia(ELIMINAR)@arqtgn.cat, així com a les autoritats civils. L’organisme eclesiàstic manifesta la seva disponibilitat a “continuar investigant els fets denunciats i a col·laborar amb la justícia del país per a esclarir-los”.