COMARCA
- L'Albi

Detenen un home per estafar diners d'un caixer automàtic a l'Albi

El detingut, veí d'Igualada, posava una platina metàl·lica al dispensador i el client no podia retirar els bitllets. Va actuar així també a algunes poblacions del Pla d'Urgell i el Segrià.

(foto: arxiu)

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Lleida van detindre el passat dimecres un home de 41 anys, veí d'Igualada (l’Anoia), com a presumpte autor d'un delicte continuat d'estafa. La detenció és el resultat d'una investigació iniciada el mes de juliol, després de tenir coneixement que en diferents sucursals bancàries de poblacions del Pla d'Urgell, el Segrià i les Garrigues s'havien produït una dotzena d’estafes amb la modalitat coneguda com a “cash trapping” entre els mesos de juliol i gener. En el cas de les Garrigues, els fets havien tingut lloc a l’Albi. Altres poblacions afectades són Lleida, Rosselló, Torregrossa i Vilanova de Bellpuig.

El “cash trapping” consisteix en posar una platina metàl·lica al dispensador de diners d'un caixer automàtic per fer de topall, de manera que quan el client fa l'operació per treure els bitllets, aquests no surten del dispensador i es queden enganxats a la platina. Posteriorment, quan el client marxa, l'estafador treu la platina i es fa amb els diners.

Finalment, el presumpte estafador va ser localitzat i detingut dimecres passat a Igualada. El mateix dia es va fer una entrada i perquisició a casa seva, on els agents van localitzar plaques metàl·liques, cola, dissolvents i altres estris per fabricar els topalls.

Els Mossos d’Esquadra recorden que per a evitar ser víctimes d'aquestes estafes, cal fixar-se en qualsevol podssible modificació del caixer, com ara càmeres no habituals, teclats estranys o retencions de targeta o diners i trucar al 112 per alertar del fet o al telèfon d'assistència del banc per assegurar-se que es tracta d'una avaria.

La investigació continua oberta i no es descarta que el detingut estigui implicat en altres estafes amb la mateixa modalitat. El detingut, que té nombrosos antecedents per fets similars, va passar divendres a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Igualada.