COMARCA
- Les Borges Blanques

La Policia Local de les Borges estrena uniforme

La roba té ara un to més fosc, d'acord amb els criteris fixats el 2017 pel departament d'Interior per unificar la vestimenta dels cossos municipals arreu de Catalunya.

(foto: Aj. Borges)

Ahir dilluns, 18 de febrer, la Policia Local de les Borges va estrenar uniforme. La indumentària, de color blau nit i amb les espatlles grogues, compleix els criteris d'unificació de les característiques de la nova uniformitat de les policies locals de Catalunya, aprovades el juny del 2017 pel Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya i presentades conjuntament aquell any amb la nova uniformitat de Mossos d’Esquadra. Segons explicava l’aleshores conseller d’Interior, Jordi Jané, "la idea d'un canvi era necessària, ja que es buscava de manera unànime una imatge de respecte a l'uniforme i de proximitat al ciutadà".

La presentació de l'uniforme dels agents de les Borges va tindre lloc ahir als baixos de l'Ajuntament i va estar presidida per la primera tinent d'alcalde i responsable de Governació, Núria Palau.

Amb aquest uniforme “s'identifiquen clarament els elements consubstancials de la policia de proximitat i es posa el cos al mateix nivell d'altres policies europees que han anat virant la seva uniformitat cap a tons més negres i a una roba més operativa”, expliquen fonts municipals.