COMARCA
- Castelldans

Joves de diversos pobles de la comarca es troben per debatre solucions al despoblament

El dissabte 9 febrer, convocats per l'Oficina Jove de les Garrigues, més de 20 joves d'una desena de municipis de la comarca es van reunir durant un matí a Castelldans.

La trobada es va fer el 9 de febrer a Castelldans. FOTO: Of. Jove

El dissabte 9 febrer, convocats per l'Oficina Jove de les Garrigues, més de 20 joves d'una desena de municipis de la comarca es van reunir durant un matí a Castelldans per abordar les principals problemàtiques de les Garrigues, especialment l'èxode i no retorn de molta joventut i el consegüent envelliment i despoblament de la comarca. Va ser una primera presa de contacte, en què els membres de l'Oficina Jove van presentar els resultats del Pla Estratègic impulsat pel Consell Comarcal [v. SomGarrigues, 427], amb la idea de copsar unes primeres propostes de solucions per intentar frenar i revertir la tendència.


Ara, hi ha prevista una segona trobada, probablement el 16 de març, a l'Albi, on es començarà ja a definir la utilitat del grup, al qual s'afegiran joves d'altres pobles que no van poder ser a la primera.
Fa un parell d'anys, l'Oficina Jove de les Garrigues ja va impulsar una enquesta online, Eina Connecta, a joves d'entre 16 i 29 anys per mirar de conèixer els motius de l'emigració juvenil i les maneres per donar-hi resposta des de l'Administració.