COMARCA

Els garriguencs omplen dos autobusos per anar a la manifestació de Madrid de protesta pel judici de l'1-O

S’hi ha apuntat gent d’una dotzena de pobles de la comarca, que s’afegiran a altres que hi van amb tren, cotxes particulars o autobusos d’altres zones de Ponent.

(foto: arxiu)

Uns 120 garriguencs seran presents a la manifestació que Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han convocat aquest dissabte, 16 de març, a Madrid, amb el lema “L’autodeterminació no és delicte” com a protesta pel judici contra els líders polítics i socials del referèndum de l’1 d’octubre. Des de la comarca s’han confirmat dos autobusos plens i les entitats organitzadores fins i tot s’havien plantejat noliejar-ne un tercer, cosa que finalment s’ha descartat. Hi haurà gent, per tant, que hi anirà amb tren, ambk cotxe particular o que s’ha apuntat a autobusos de comarques properes.

Els dos autobusos portaran gent d’una dotzena de municipis de la comarca i sortiran a les 6 del matí des de les Borges Blanques, amb previsió d’iniciar la tornada de Madrid a les 9 del vespre del mateix dissabte. A més d’Òmnium i l’ANC, donen suport a la marxa partits com PDECat, ERC, CUP, Demòcrates i representants dels comuns, així com entitats madrilenyes d’esquerres o l’Associació Catalana pels Drets Civils.

A més dels de les Garrigues, de Ponent hi ha confirmats una trentena de busos més, que sortiran de poblacions com Lleida, Tàrrega, Balaguer, Alpicat, Mollerussa, Guissona, Bellpuig, Anglesola o Artesa de Lleida, entre altres.