COMARCA
- Les Borges Blanques

Les Borges commemora per primera vegada un aniversari de l'Espai Macià

L'Ajuntament i el centre han organitzat les "Jornades republicanes" amb motiu dels 8 anys d'existència de l'equipament i els 88 de la proclamació de la República.

(foto: arxiu)

L’Ajuntament de les Borges Blanques i l’Espai Macià han decidit organitzar, el 13 i 14 d’abril, les anomenades “Jornades republicanes” amb motiu del 8è aniversari d’aquest equipament sobre la figura de Francesc Macià i coincidint amb el 88è aniversari de la República catalana. El centre va ser inaugurat l’abril del 2011 i aquesta és la primera vegada que des del consistori se n’impulsa una commemoració, així com també de la proclamació de la República. 

Les jornades tindran un caràcter eminentment lúdico-festiu i les inaugurarà el personatge Postureig Lleida, que aprofitarà per a presentar el llibre “Sóc més de l’oest”. Durant el dissabte hi haurà gimcana, dinar popular al Pavelló de l'Oli, la presentació d’una ponència de Jaume Barrull sobre la presència de  la República i la Guerra Civil a les novel·les, un torneig de botifarra, un tast de cervesa i un concert amb el grup Julivert.

Al llarg del matí de diumenge, 14 d'abril,es farà una degustació gastronòmica, signatures de Pau Juvillà i David Marín, autors de la novel·la 'Primàries de sang', l'actuació del luthier Ramon Elies i una exhibició de sardanes. Així mateix, al llarg de tot el cap de setmana hi haurà diversos paradistes a la Plaça 1 d'octubre amb productes d'artesania i alimentació. Clourà les jornades una xerrada de l’exconseller de la Generalitat Josep Huguet sobre la República.

L'objectiu de les jornades, segons l’organització, és “oferir un espai de difusió dels productes de proximitat, elaborats i comercialitzats al territori i ser un punt de trobada festiu, lúdic i familiar de reivindicació”.

[Programa complet]