COMARCA

Suspès el servei de bibliobús per un temps indefinit

Una reparació inajornable fa que hagi d’entrar al taller. No hi ha una data concreta de retorn, que podria ser a mitjans de maig. El bibliobús passa per 14 pobles garriguencs.

El servei no es reprendrà com a mínim fins passat Setmana Santa. FOTO: Arxiu

Una fuita d'aire en el sistema pneumàtic de frens i suspensió del vehicle ha obligat a aturar el servei de bibliobús Garrigues-Segrià. L'avaria feia un temps que es coneixia i, inicialment, es volia esperar a Setmana Santa per reparar-la "però, per seguretat, hem cregut que era millor parar i portar el vehicle al taller", explica Nati Moncusí, cap de la Central de Biblioteques de Lleida. Un cop superat el procediment administratiu, que "és complex", diu Moncasí, el vehicle es troba actualment ja al taller, però no se sap quan es podrà tornar a posar en marxa. En tot cas, difícilment serà abans de Setmana Santa i és probable que no sigui fins a mitjans de maig, ja que s'aprofitarà per resoldre també altres qüestions tècniques.


L'aturada es va anunciar el dilluns 1 d'abril, quan el vehicle havia de passar el matí a l'Espluga Calba i la tarda als Alamús. Els responsables van avisar ambdues poblacions i també la resta. Es dona el cas que dels 14 pobles garriguencs on va el bibliobús, a la gran majoria (10) ho fa amb una periodicitat mensual. Només en quatre casos (l'Albi, Almatret, Llardecans i Maials) ho fa cada quinze dies. Nati Moncasí explica que els usuaris que ho necessitin, poden contactar amb els responsables del bibliobús a través del telèfon, el correu electrònic o les xarxes socials. Així mateix, indica que des de la pàgina de Facebook s'anirà difonent el que es faci. "La idea és que els usuaris no perdin la comunicació amb el servei", afirma.

Més de 30 anys d'història
El Garrigues-Segrià és un dels dos únics bibliobusos que té a Catalunya la Generalitat, l'altre recorre els dos Pallars i l'Alta Ribagorça. Es va posar en marxa l'any 1988, el 1999 es va haver d'aturar per una avaria i no es va reprendre fins al 2001. El 2003 va incorporar una tècnica bibliotecària. Actualment dona servei a 22 municipis, 14 dels quals garriguencs.