COMARCA
- Aspa , Bellaguarda , El Cogul , Juncosa

L'alt nivell de les rivals condemna al Juncosa el primer dia de Champions

Les garriguenques van caure al debut (0-9) contra el Futsal O.Rivois i en el segon partit (0-6) contra el Toulouse. Els mals inicis de partit van condemnar a les blaves que avui intentaran capgirar la dinàmica.

Les jugadores del FS Juncosa després del partit contra el Toulouse. FOTO: Sònia Pallejà

El FS Juncosa va iniciar ahir la singladura a la Champions femenina, que es disputa fins dimarts a la localitat francesa de Marguerittes, sumant dos derrotes en els dos partits del primer dia de campionat.

En el matx matinal, que obria el campionat, les juncosanes es van enfrontar al Futsal O. Rivois, l'equip que substituïa al FS Radina estonià, que va ser baixa d'última hora. Les blaves, dirigides per Albert Mateu i Christian Domingo, van acusar els nervis i en els primers cinc minuts van encaixar dos gols. Refetes dels dos cops inicials, es va veure la millor faceta de les juncosanes que combinaven i arribaven a l'àrea però sense gaudir de cap ocasió clara. A cinc minuts del final de la primera part va venir la desfeta. Una desconnexió general de les garriguenques va permetre al Rivois foradar la xarxa juncosana fins a cinc vegades en tres minuts. Amb el 0-7 al marcador al Juncosa se li va fer el partit molt amunt i d'aquí fins al final es va dedicar a guardar la porteria i esperar un contraatac per fer mal a les franceses, però la sort va ser esquívola i les jugadores del Rivois van aprofitar dues accions aïllades per augmentar la distància al lluminós i situar el 0-9 final.

En el segon partit del dia, les blaves s'havien d'enfrontar a un dels rivals més temibles del campionat, el Toulouse Métropole FC, que compta amb jugadores internacionals a les seves files i havien endossat un 9-0 al Rivois, el rival de la sessió matinal de les juncosanes. Així, la tàctica de les garriguenques va consistir a defensar gairebé marcant la línia de l'àrea pròpia. Tot i la defensa, les jugadores del Toulouse van aconseguir foradar la xarxa juncosana fins a tres cops en els primers cinc minuts. D'aquí fins al final, el Juncosa no va canviar l'estratègia i tot i encaixar tres gols més van acabar satisfetes, donada l'evident diferència de nivell entre un equip i l'altre.

Cal destacar l'actuació de la portera juncosana Mònica Guiu, que amb les seves parades va evitar que els marcadors dels dos partits arribessin a les dues xifres. També cal remarcar els ànims de l'expedició garriguenca, amb afició de Juncosa, Bellaguarda, el Cogul, Aspa i el Soleràs, que des de l'inici del campionat es va deixar veure i sentir pel pavelló municipal de Marguerittes i tot i les derrotes van seguir animant, guanyant-se l'aplaudiment dels organitzadors.

Avui, les blaves intentaran millorar els resultats contra les mateixes rivals de la jornada inaugural, ja que el format de la competició dicta que, en la fase de la lligueta, es disputi l'anada i la tornada contra els mateixos rivals del grup.