COMARCA

Tres incendis en cinc dies causats per cremes escapades de restes vegetals

A Arbeca, Vinaixa i el Soleràs. Els Agents Rurals recorden que cal complir les condicions que fixa l'autorització. El 14 de juny finalitza el termini per a aquest tipus de cremes.

Imatge del foc ocorregut a Arbeca la setmana passada.

Tres dotacions de Bombers han treballat aquest matí en l’extinció d’un incendi que havia afectat massa forestal a la zona dels Cortins, al Soleràs, i que ha estat causat per l’escapament d’una crema de restes d’esporga. El foc, del qual s’ha rebut l’avís a quarts d’11, ha afectat 800m2. 

Aquest se suma a dos més que hi ha hagut a la comarca en els últims cinc dies. Un va ser a Arbeca, a la partida de Castellots, que va afectar 4.000m2 de ceral i 2000 de conreu, i un altre va ocórrer al terme de Vinaixa, on van cremar 1.900m2 d’oliveres. Uns dies abans ja en va haver un, també, al terme dels Omellons.

Els Agents Rurals recorden que cal complir les condicions que es determinen als permisos de crema de restes vegetals i extremar les precaucions en dies com els actuals, marcats per les altes temperatures. El 14 de juny acaba el període en què es pot fer aquest tipus de cremes, amb la corresponent autorització, necessària des del 15 de març. Abans del 15 de març era suficient amb una comunicació.