COMARCA
- Les Borges Blanques

Detenen un home de les Borges com a presumpte autor d'un robatori a la mateixa població

Havia treballat en les reformes d’un habitatge, la propietària del qual va denunciar la desaparició de joies i equipament de la llar.

(foto: arxiu)

Els Mossos d’Esquadra van detindre ahir al matí un veí de les Borges Blanques, de 59 anys, com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força que hauria tingut lloc mesos enrere. Els fets es remunten a finals del 2017, quan un habitatge de la població va patir un incendi. En els treballs de reforma que s’hi van fer durant tot el 2018 i principis del 2019, la propietària va trobar a faltar algunes pertinences, però l’estat de l’immoble, amb tot empaquetat, li va fer pensar inicialment en algun oblit propi, fins que un cop acabats els treballs i recol·locats els elements de la llar, es va adonar que li havien desaparegut joies, una coberteria de plata, vasos de vidre tallat i altre equipament i ho va denunciar a la policia.

Els agents van recopil·lar informació de les empreses i treballadors que havien participat en la reforma de l’habitatge i van fer una recerca per botigues i espais de venda d’objectes de segona mà, fins que van detectar, expliquen fonts policials, que un dels treballadors hauria venut en tres ocasions sis joies que coincidien amb la descripció aportada per la propietària. L’home va ser detingut ahir al seu domicili i després de declarar a comissaria va quedar en llibertat a l’espera de judici. Els Mossos no descarten noves imputacions.