POLÍTICA
- Les Borges Blanques

Un grup de borgencs s'encarrega d'una de les agulles de Montserrat que s'il·luminaran per la Diada

Membres del Centre Excursionista Borges-Garrigues, participen en una iniciativa "per recordar els 131 presidents de la Generalitat i reclamar la llibertat del país".

El col·lectiu Artistes de la República, l'ANC-Manresa i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya organitzen, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, una pujada a Montserrat la nit del 10 a l'11 de setembre en què s'il·luminaran 131 agulles del massís "per recordar els 131 presidents de la Generalitat i reclamar la llibertat del nostre país", expliquen. La iniciativa rep el nom de Llum i llibertat i ha situat en un mapa un seguit de miradors des d’on creu que es podrà contemplar l’escena.

Una d'aquestes agulles, que per qüestions d'operativitat i seguretat s'assignen a petits grups, la il·luminaran cinc persones del Centre Excursionista Borges-Garrigues. Entre aquestes hi ha la poeta Meritxell Cucurella-Jorba, que també serà una de les sis persones a qui l'organització farà un seguiment filmat amb què posteriorment elaborarà un documental.

De fet, com que les 131 agulles il·luminades no estaran a l’abast dels telèfons mòbils, es fa una crida a especialistes en fotografia nocturna que vulguin aportar les seves obres per poder-ne fer una difusió massiva per les xarxes i/o cedir les fotos a l’organització per a futures exposicions, llibres o catàlegs.

[ACTUALITZACIÓ 18:40h: l’organització ha comunicat que degut a una previsió de condicions meteorològiques adverses, ajorna l’acció. La intenció, ara, és trobar una nova data per portar-la a terme.]