COMARCA
- Les Borges Blanques

Accepta dos anys de presó per quedar-se més de 72.000 euros de recaptació de loteria a les Borges

L'acusat ja ha pagat 30.000 euros a la companyia d'assegurances i s'ha compromès a pagar els 42.458,32 restants en quatre anys, més 5.000 euros d'interessos i 2.500 de costes.

L'acusat, avui, al jutjat de Lleida. FOTO ACN/Laura Cortés

Un venedor de loteria ha acceptat aquest dimecres dos anys de presó per haver-se quedat 72.458,32 euros de la recaptació corresponent a la setmana de Nadal del 2016, concretament del 19 al 25 de desembre. J. A. B. T., veí de Bell-lloc d'Urgell (Pla d'Urgell), gestionava un punt de venda de loteries de l'Estat a les Borges Blanques i tenia contractada una assegurança amb què es va fer front a l'import. Les parts han acceptat rebaixar la pena de set a dos anys de presó per un delicte de malversació en aplicar l'atenuant molt qualificada de reparació del dany. L'acusat ja ha pagat 30.000 euros a la companyia d'assegurances i s'ha compromès a pagar els 42.458,32 restants en quatre anys, més 5.000 euros d'interessos i 2.500 de costes.

Aquest ha estat el primer judici presidit per la nova presidenta de l'Audiència de Lleida, Lucía Jiménez, que ha dictat sentència 'in voce'. La defensa ha sol·licitat que l'acusat no entri a la presó ja que no té antecedents i ni la fiscalia ni l'acusació particular s'hi han oposat. La magistrada ha acordat doncs suspendre l'entrada a presó sempre i quan l'acusat no torni a delinquir en quatre anys i pagui la indemnització pactada. També l'ha condemnat a sis anys d'inhabilitació durant els quals no podrà treballar per a l'administració pública.