COMARCA
- L'Albi

Polèmica a l'Albi per la tala de cinc plàtans històrics

El grup municipal a l'oposició qualifica la decisió d'arbitrària i l'equip de govern al·lega que feia temps que estaven podrits per dins i representaven una amenaça per a la seguretat.

La decisió de l’equip de govern municipal de talar cinc dels grans plàtans que hi havia al carrer Sant Cosme, el passeig que va a l’ermita dels patrons del municipi, ha causat malestar en part de la població. El grup municipal Tots Fem l’Albi (TFA), a l’oposició, ha mostrat el seu rebuig a l’actuació i lamentava dilluns que s’hagués fet “sense avís ni explicació”. TFA qualificava la tala d’arbitrària i contrària “al nostre patrimoni natural i sentimental” i defensava que la mesura no responia a la salut dels arbres “sinó a uns interessos o motius que estaria bé conèixer”. “El desastre natural de fa unes setmanes no pot ser una excusa per banalitzar el nucli antic del nostre poble, que entenem que cal cuidar i que ha de ser un dels nostres actius”, reblava la nota emesa pel grup.

L’equip de govern (JxCat), però, assegura que feia temps que els arbres en qüestió estaven podrits i buits per dins. “Ja vam intentar fer un tractament fa un parell d’anys però no va funcionar”, explica l’alcaldessa, Anna Feliu, que afirma que la decisió s’ha pres després d’haver demanat consell a tècnics i que aquests diguessin que es podien desplomar en qualsevol moment. “Sí que hi ha una part bucòlica però també hi ha una part real que és la seguretat de les persones i les cases, que no podem posar en risc, i menys si estàs avisat”, diu Feliu.


(foto: TFA)


(foto: TFA)


(foto: Ajuntament)


(foto: Ajuntament)

(foto: Ajuntament)