COMARCA
- Les Borges Blanques

El subdelegat del govern espanyol desmenteix que l’alcalde de les Borges no fos convidat a la reunió amb Adif pels aiguats

Enric Mir va afirmar ahir al ple que no va assistir a la trobada d’alcaldes de pobles per on passa la via de tren afectada perquè no se l’havia convidat.

Reunió a Lleida el 31 d'octubre amb Adif. (foto: subd.gov.esp.)

El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, desmenteix rotundament l'afirmació que va fer ahir l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, al ple de l'Ajuntament respecte la reunió que hi va haver el 31 d'octubre a Lleida entre el representant de l'Estat, responsables d'Adif i alcaldes dels termes per on passa la via de tren malmesa pels aiguats. A una pregunta de Borges per la República, grup a l'oposició, sobre el fet que Mir no hagués anat a aquella reunió, on sí que hi havia els alcaldes de Juneda, la Floresta, els Omellons, Vinaixa, Artesa i Puigverd, el representant borgenc va respondre que no hi havia estat convidat.

El subdelegat, en canvi, ho nega i explica que van ser convocats tots els alcaldes de la zona. "A la reunió del dia 29 a Montblanc amb la delegada Teresa Cunillera ja es va convocar la del dia 31 a Lleida i els assistents en van prendre nota però, igualment i per seguretat, l'endemà vaig recordar i comunicar la reunió a tothom, també a l'Ajuntament de les Borges", diu Crespín. De fet, la nota posterior de la subdelegació informava que el consistori de les Borges havia excusat l'assistència.

A la trobada prèvia del dia 29 a Montblanc, dos dies després dels aiguats, tampoc no hi havia anat cap representant de l'Ajuntament borgenc i sí que hi havia els de Juneda, Arbeca, l'Albi, Cervià, Vinaixa, la Floresta, els Omellons, l'Espluga Calba, Tarrés, el Vilosell i la Pobla de Cérvoles, a més d'altres del Camp de Tarragona. En aquella ocasió, l'alcalde de les Borges va delegar la representació al de la Floresta i president del Consell Comarcal, Jaume Setó. Preguntat ahir al ple també per aquesta absència, Mir va afirmar que "aquell dia era fora i hi van anar alguns representants del Consell Comarcal, que em van mantenir informat al respecte". Es dona la circumstància que el mateix dia, a la mateixa hora de la reunió, Mir presidia a les Borges la presentació de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues.


Reunió el 29 d’octubre a Montblanc amb Teresa Cunillera. (foto: ACN)