TURISME

Conflicte obert entre el Consell Comarcal i la presidenta de Foment del Turisme de les Garrigues

El motiu del desacord rau en la retirada a darrera hora d’una activitat organitzada per la presidenta de Foment, Montse Freixa, del catàleg d’experiències oleoturístiques de les Garrigues, coordinat des del Consell.

Foto de família en l'acte de presentació del catàleg a la seu del Consell, ahir 17 de desembre. FOTO:Consell Comarcal

Enrenou entre el Consell Comarcal de les Garrigues i Montse Freixa, presidenta de l'associació Foment del Turisme de les Garrigues, entitat refundada el novembre del 2018 per diferents productors de la comarca. El motiu del desacord rau en la retirada a darrera hora d'una activitat organitzada per la presidenta de Foment, Montse Freixa, del catàleg d'experiències oleoturístiques de les Garrigues, coordinat des del Consell Comarcal. Aquesta activitat havia de ser organitzada per la xef de la Floresta, però va caure del catàleg en el darrer moment segons Freixa "per una decisió de Presidència".

Jaume Setó, president del Consell i alcalde de la Floresta, admet el veto i argumenta la decisió de deixar fora del catàleg l'activitat de Freixa perquè "no és coherent que una persona que retorna els rebuts que li reclama el seu ajuntament amb la justificació que està donada de baixa d’activitat pugui participar en un projecte d’experiències de la comarca".

Per la seva banda, Freixa assegura que no deu res a cap ajuntament i acusa Setó de ser el responsable de la censura "Encara se m'ha de comunicar per quina raó s'ha desestimat la meva activitat però és fàcil d'endevinar que el president ha avantposat les seves qüestions personals en un tema col·lectiu; d'ençà que vaig formar part d’una candidatura electoral alternativa a la seva a la Floresta, que el Jaume Setó m'ha volgut perjudicar de diferents maneres i aquesta n'és una altra" diu Freixa, que també avança que està estudiant prendre mesures legals contra Setó "M'ha perjudicat directament fent ús del seu càrrec per atacar-me, potser no en traure res d'anar a la justícia però el meu cas pot ajudar a fer públiques aquestes pràctiques polítiques abusives".

La presidenta de Foment del Turisme, Montse Freixa



Freixa també es queixa que a banda de no comunicar-li que la seva activitat quedava fora del catàleg tampoc se l'invités a l'acte de presentació oficial, celebrat ahir al Consell, sigui com a presidenta de Foment o col·laboradora en la confecció del mateix catàleg "Me'n assabento que es fa la presentació oficial de casualitat, al parlar amb una amiga. Reviso el correu i veig que no se m'ha enviat ni la invitació ni, clar, el recordatori, crec que aquestes no són maneres de fer, jo també he contribuït a confeccionar aquest catàleg" es queixa Freixa. Per la seva part, Jaume Setó declara que no tenia coneixença de la no-invitació de la presidenta de Foment "No porto el protocol d'invitacions als diferents actes que es fan al Consell, aquest és un tema que, en tot cas, se n'ocupen els tècnics o treballadors de la casa".

Fonts de l'associació de Foment del Turisme de les Garrigues reconeixen que no esperaven aquesta situació i en els pròxims dies tenen previst tractar l'assumpte de manera oficial. Ariadna Boixader, vocal a la Junta de Foment, assegura que "de moment, les converses entre els membres de la junta han estat informals però jo ja he decidit que, un cop es conegui la versió oficial del Consell pel que fa a la retirada de l'activitat, faré un escrit oficial de suport a Freixa i en contra de les pràctiques abusives de Setó, i el presentaré a votació a la junta i, si la resposta és majoritària, farem un comunicat i adoptarem una posició oficial contra la retirada de l’activitat. Un dels objectius de Foment és la defensa del soci, i més, si aquesta és una persona tan implicada a la comarca com la nostra presidenta" clou Boixader.