CARRETERES
- Juneda , Les Borges Blanques

Rescap-2 reclama una partida per les rotondes de Juneda als Pressupostos estatals

També exigeix a la Generalitat accelerar la mesura transitòria del desviament de camions de Borges a Lleida de l'N-240 a l'AP-2, mentre l'autopista no sigui alliberada l'agost de 2021.

Un de les moltes manifestacions que s'han fete ls darrers anys a Juneda. FOTO:Arxiu

L'entitat RESCAP-2 demana al Ministerio de Fomento que inclogui als pressupostos estatals de l'any 2020 una partida pressupostària per a la licitació i execució de les rotondes de Juneda a l'N-240 aquest mateix any amb l'objectiu de millorar la seguretat de la via, ja que considera que aquest és el principal punt negre al tram de les Borges Blanques a Lleida de la carretera nacional.

Segons l'entitat, aquesta millora de la carretera és reivindicada pels veïns de la zona des de fa més de dotze anys. La plataforma també manifesta que des que es va executar la rotonda de Margalef, un dels altres punts negres que hi havia a l'N-240, no hi ha hagut cap més accident.

Rescap-2 també insisteix a reclamar a la Generalitat que acceleri al màxim el desviament, obligatori i bonificat, de camions pel tram més conflictiu, de les Borges Blanques a Lleida/Soses, tram que va ser exclòs a la mesura adoptada l'agost de 2018 (desviament de les Borges Blanques a Montblanc). L'entitat argumenta que aquesta mesura s'ha mostrat molt efectiva per reduir la sinistralitat en el tram.

Per últim, la plataforma considera que el desviament de camions és la millor mesura per reduir la sinistralitat mentre no s'alliberi el peatge de l'AP-2 l'agost de 2021, d'aquí poc més d'un any i mig, ja que és l'actuació més ràpida, econòmica i efectiva.