COMARCA, TURISME

La comarca dobla el nombre d'allotjaments turístics en 5 anys

Segons les dades que ha fet públiques el Consell Comarcal, actualment es compten fins a 45 allotjaments oficials a la comarca, el 2014 n’hi havia 22.

Mapa dels allotjaments turístics actuals a les Garrigues. FOTO:Consell Comarcal

Segons les dades fetes públiques pel Consell Comarcal de les Garrigues, en els darrers cinc anys, el nombre d'allotjaments turístics a la comarca administrativa de les Garrigues s'ha doblat, passant de 22 establiments l'any 2014 als 45 del 2020, amb unes 450 places disponibles en total, repartides entre hotels, turisme rural i habitatges d'ús turístic.

Des de l'any 1996, on constaven 8 establiments, hi ha hagut un creixement exponencial dels allotjaments a la comarca fins als 45 actuals. La major part de la oferta es concentra a la zona nord-est de la comarca, tant al voltant dels tres nuclis amb més població (les Borges, Juneda i Arbeca), com en els petits pobles propers a la serralada del Montsant. En canvi, a la part sud-est, l'oferta és menor. Només hi ha un hostal (Granyena de les Garrigues) i cinc allotjaments turístics repartits entre els diferents municipis.

Gràfic de l'evolució dels allotjaments. FOTO:CCG Gràfic de l'evolució dels allotjaments. FOTO:CCG

Estand del Consell a la Fira

Enguany, l'estand del Consell Comarcal en la 57a Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues, del 17 al 19 de gener, està dedicat als allotjaments turístics de la comarca, amb dades de l'evolució al llarg dels anys, una breu història del turisme a la zona i un recull fotogràfic dels diferents establiments turístics existents. Segons l’ens supramunicipal, paral·lelament als establiments, es treballa des de les institucions en promocionar activitats relacionades amb la gastronomia, espais culturals, experiències vinculades amb l'oli, entre altres, que han d'ajudar a consolidar el sector turístic de les Garrigues.