COMARCA
- Les Borges Blanques

Detinguts tres joves per apallissar un Policia Local a les Borges

Els fets van tenir lloc a primera hora de diumenge, arran de la retirada del vehicle d'un d'ells d'una zona on estava prohibit estacionar. Els agressors van propinar cops de puny i puntades a l'agent.

(foto: SG)

Tres joves, dos dels quals menors d’edat, van ser detinguts a primera hora del matí d’ahir diumenge, acusats d’haver agredit un agent de la Policia Local de les Borges. Els fets van ocórrer a quarts de 7 del matí, quan l’agent i el conductor d’una grua estaven retirant un cotxe estacionat a la zona de la placeta del Terrall on a partir de les 6 estava prohibit aparcar degut a la celebració, aquell matí, de la Cursa de l’Oli i dels Tres Tombs. Quan el cotxe estava quasi carregat a la plataforma de la grua, a punt d’elevar-la, van aparèixer quatre nois corrent i cridant, i un va fer el gest de voler entrar al vehicle.

Segons fonts policials, l’agent va preguntar qui era el conductor, per practicar-li la prova d’alcoholèmia i, en cas de donar negativa, deixar-li agafar el cotxe. La resposta hauria estat un cop de puny que va fer caure l’agent a terra, estabornit, mentre el grup li propinava puntades per tot arreu –el quart jove no hauria participat a l’agressió–. L’agent va intentar apartar-se cap a la calçada de la carretera per treure’s la defensa però li van tornar a pegar, va caure de nou i va rebre una puntada molt forta al cap. Al sentir els crits, un altre agent present a la zona i una regidora de l’Ajuntament es van atansar al lloc, així com membres de l’organització de la Cursa de l’Oli que estaven iniciant els preparatius de la jornada, alertats també pels crits. Els joves van marxar però poc després van ser detinguts en un bar de la població. Dos dels agressors són de les Borges Blanques i un seria de l’Albi. Es dona la circumstància que un dels detinguts té antecedents policials.

Després de l’agressió, l’agent va ser portat al CAP de les Borges, des d’on va ser enviat a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida de manera preventiva pel fort cop que tenia al cap. A més, presenta costelles fracturades, cops arreu del cos i danys a les cervicals. Fonts policials expliquen que el fet de portar l’armilla antibales i roba d’hivern va poder esmorteir una mica els cops, però adverteixen que les conseqüències de l’agressió haurien pogut ser fatals.

Avui, col·lectius locals com Les Intrèpides i l’associació ResCats, han manifestat públicament el seu suport a l’agent agredit i han demanat a l’Ajuntament que denunciï el fet a les autoritats pertinents i busqui “solucions immediates per a que aquest tipus de situacions no tornin a succeir”. Per la seva part, el grup municipal Borges per la República també ha expressat la seva solidaritat i ha instat l’equip de govern a convocar places de Policia Local “per evitar que aquests treballadors de l'Ajuntament hagin d'afrontar les jornades de treball en solitari” i per assolir una ràtio de dos agents per cada 1.000 habitants.