SERVEIS
- Miquel Andreu / Cervià de les Garrigues

L’escola de Cervià incorpora el servei de menjador

Era dels pocs pobles garriguencs que actualment no en tenien. El servei s'ha posat en marxa aquest gener i de moment ja en fan ús la meitat dels alumnes del centre

Aquest és l’aspecte del flamant menjador escolar de Cervià. FOTO: Escola El Cérvol

Des del mes de gener, l'escola pública El Cérvol, de Cervià de les Garrigues, compta amb servei de menjador, després que s'hagués pogut resoldre tot el procediment administratiu, que ha durat sis mesos, i s'hagin enllestit les obres que l'Ajuntament ha dut a terme per habilitar part de la sala multiusos del centre. La reivindicació va començar a finals del curs passat per part de l'AMPA. Ara, una quinzena de nens i nenes dels 32 que hi ha a l'escola s'hi queden a dinar, cosa que satisfà tant la direcció de l'escola com El govern municipal. "Facilita la vida a les famílies que no tenen amb qui deixar la canalla al migdia i rebaixa la responsabilitat de padrins i padrines. A més, els alumnes estan molt contents de quedar-s'hi", explica Marta Llurba, directora d'El Cérvol.

En termes similars s'expressa l'alcaldessa, Mercè Rubió, que considera "un èxit" que la meitat dels alumnes estiguin inscrits al menjador. "Ha estat un cost important per l'Ajuntament, d'entre 6.000 i 7.000 euros, però si les famílies en fan ús haurà estat una bona inversió", diu Rubió. "El fet que hi hagi menjador a l'escola també redueix el risc que pares i mares que treballen es plantegin portar la canalla a l'escola d'algun altre poble", afegeix l'alcaldessa de Cervià, un poble que en l'última dècada ha vist disminuir la seua població en 200 habitants.

De les poques que faltaven


Fins ara, el Cérvol era una de les quatre escoles garriguenques que no tenien servei de menjador i Cervià era el municipi més gran d'aquests quatre. La resta són l'Albagés, Bovera i Sunyer. El sistema és el mateix que el de la majoria de pobles de la comarca, l'anomenada "línia freda", és a dir, una empresa que subministra els àpats i al centre s'escalfen i se serveixen. El servei el gestionen els consells comarcals i el de les Garrigues el té adjudicat a Comertel i els del Segrià i el Pla d'Urgell a Alessa. Als pobles més grans, les escoles disposen de cuina pròpia. 

Per poder incloure el servei a l'escola i sota els paràmetres de salut alimentària, l'Ajuntament de Cervià ha hagut de fer noves instal·lacions elèctriques, d'aigua i de calefactors i posar piques i marbres. Fora de l'hora de menjador, tot queda aïllat en una mena d'armari, ja que la mateixa sala es fa servir per a altres activitats.