ENERGIES
- Les Borges Blanques

Una empresa borgenca aposta per l’energia solar en cases modulars

L’empresa Inkub, amb seu a les Borges Blanques, ha iniciat una col·laboració amb la carrassina Becquel, per tal d’incorporar plaques solars a les cases prefabricades de fusta que produeix

Un dels models que Inkub ofereix als seus clients. FOTO: Inkub

Les empreses Inkub, de les Borges Blanques, i Becquel, d'Alcarràs, han oficialitzat en els darrers dies un acord de col·laboració per tal d'instal·lar plaques solars per a l'autoconsum a les cases fabricades de fusta que produeix l'empresa garriguenca. Aquest acord arriba en un moment en què s'ha declarat l'emergència climàtica a Catalunya i, segons ambdós empreses, l'objectiu de la col·laboració és potenciar la instal·lació de plaques solars per a l'autoconsum a les cases dissenyades i fabricades per gaudir de més estalvi energètic.

Clau en el pany 
Inkub és una empresa amb seu a les Borges Blanques que des dels seus inicis s'ha centrat en la construcció de cases dissenyades amb criteris passius i construïdes amb estructura prefabricada de fusta. Per la seua banda, Becquel és una empresa amb seu a Alcarràs que disposa d'enginyeria pròpia per fer projectes d'instal·lacions de plaques solars per a l'autoconsum, carregadors de vehicles elèctrics i venda de material a través del web. Els projectes d'ambdós empreses sempre són clau en el pany.


Bonificació de l'IBI
A dia d'avui, només hi ha dos pobles de les Garrigues, les Borges i el Cogul, que ofereixen algun tipus d'avantatge fiscal per la instal·lació de plaques solars en construccions, ja siguin rústiques o urbanes. A les Borges, s'aplica un descompte del 50% en l'IBI i l'IAE per un període de 5 anys. Al Cogul, la bonificació de l'IBI també és del 50%, però en aquest cas durant 4 anys. A més, al Cogul, aprofitant la instal·lació de plaques a la teulada de la Sala del Ball, intentaran organitzar-hi una compra col·lectiva.