CULTURA
- Redacció / L'Espluga Calba

L’Ajuntament de l’Espluga Calba habilita un espai de gestió lliure per a l’intercanvi de llibres

Es va posar en marxa a finals d'any i que ja compta amb uns 200 exemplars per a adults i una quarantena a la secció infantil

Els exemplars de les dues taules que s’han posat són d’ús lliure. FOTO: M.A.

Al passadís que comunica el bar Casal i l'accés a la sala de ball de l'Espluga Calba hi ha un parell de taules on els habitants del poble poden deixar i agafar llibres lliurement. Es tracta d'una iniciativa impulsada per l'Ajuntament que es va posar en marxa a finals d'any i que ja compta amb uns 200 exemplars per a adults i una quarantena a la secció infantil.

El funcionament consisteix simplement en el fet que tothom que té llibres que no fa servir i se'n vol desprendre els pot portar i deixar a la taula en qüestió sempre que estiguin en bones condicions i, si ho desitja, emportar-se'n un o més dels que hi ha. També es pot agafar un llibre i llegir-lo al bar, cas en què sí que es demana que es torni al seu lloc. Tot plegat funciona sense necessitat de cap responsable que gestioni el servei sinó com un punt de recollida i aportació lliure. De moment es fa un bon balanç de la iniciativa, en la qual participen diversos usuaris, bona part dels quals amb la secció infantil.