ASSOCIACIONISME
- ACN

La FCAC s'ofereix a coordinar les cooperatives en la desinfecció d'espais públics

L'entitat està a l'espera de la resposta dels departaments d'Interior, Salut i Agricultura

Imatge de pagesos voluntaris de les Borges desinfectant ahir els carrers de la capital garriguenca. FOTO Aj. Borges

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'ha ofert a coordinar la col·laboració del sector agrícola en la desinfecció de carrers i espais públics arran de l'afectació de l'epidèmia generada pel coronavirus SARS-CoV-2. L'entitat es proposa actuar com a mitjancera posant a disposició del Govern els contactes de les cooperatives agràries perquè aquestes i els seus socis -agricultors i ramaders- puguin col·laborar, amb els seus equips de tractaments fitosanitaris, en tasques de desinfecció de carrers i espais públics dels municipis on estan ubicats. El procés es duria a terme seguint instruccions precises sobre les condicions d'aplicació i tot garantint la protecció i seguretat tant de les persones com el medi ambient. 

El president de la FCAC, Ramon Sarroca, ha explicat que, davant l'excepcionalitat de la situació actual i més enllà de la funció bàsica de proveir aliments, "les cooperatives agràries es posen al servei de la societat en tant que aquestes entitats són aglutinadores d'una part important dels recursos als municipis rurals". En aquest sentit, Sarroca ha assenyalat que "la cooperació i la solidaritat són inherents al model empresarial de les cooperatives" i, per això, s'ofereixen a "sumar per al conjunt del país". 

La FCAC representa 194 cooperatives agràries que treballen a prop de 300 municipis catalans i agrupen unes 31.000 persones associades que estan repartides arreu del territori.