CARRETERES
- ACN

Trànsit aixeca les restriccions del pas de camions per l'N-240

La mesura es mantindrà fins el 28 de març amb l'objectiu de facilitar i garantir l'abastiment de béns essencials

La mesura es pren per facilitar la logística de la distribució. FOTO:Arxiu

Els camions ja poden circular per vies com ara l'N-II a les comarques gironines, l'N-240 a Ponent i l'N-340 en el seu tram per les terres de l'Ebre. El Servei Català de Trànsit (SCT) ha decidit aixecar les restriccions de vehicles pesants amb l'objectiu de facilitar i garantir l'abastiment de béns essencials a la població. Aquesta mesura va entrar en funcionament el dissabte 14 de març i es mantindrà fins el 28, tot i que podria allargar-se si es mantenen les restriccions de moviments. Això ha permès que els camions tornin a passar amb normalitat per municipis com el de Bàscara (Alt Empordà). Feia set anys que els obligaven a passar per l'AP-7 per tal de reduir l'accidentalitat a l'N-II en el seu tram sense desdoblar. 

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha aixecat les restriccions als vehicles de transports de mercaderies de diverses vies. D'aquesta manera, des del dissabte 14 de març els camions poden tornar a circular per l'N-II en el seu tram entre Montgat (Maresme) i l'enllaç amb la carretera de Blanes (Selva) i els vehicles de quatre o més eixos també poden circular entre la Jonquera (Alt Empordà) i Fornells de la Selva (Gironès) en tot el tram de carretera que no està desdoblada.

El febrer de 2013 va entrar en funcionament la prohibició de la circulació de vehicles pesants per aquesta carretera al seu pas per la demarcació gironina per tal d'evitar el risc d'accidents. Durant aquests set anys, alguns trams s'han alliberat de la mesura gràcies al desdoblament de la carretera, com és el cas del tram de Fornells de la Selva fins a Maçanet de la Selva (Selva). De tota manera, l'aixecament de la restricció ha permès que municipis com el de Bàscara (Alt Empordà) torni a veure com els camions creuen pel mig del municipi.

A les terres de l'Ebre, els camions de quatre o més eixos també poden circular per l'N-340 entre Alcanar (Montsià) i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) i des d'Altafulla (Tarragonès) fins a Vilafranca del Penedès. A Ponent, l'SCT ha permès que els camions tornin a circular per l'N-240 entre les Borges Blanes i Montblanc.

Trànsit també permet que els vehicles de mercaderies circulin per l'N-145 entre la Seu d'Urgell i Andorra, la C-14 en el seu tram de Ponts (Noguera) fins a Adrall (Alt Urgell), la N-260 de Bellver de Cerdanya (Cerdanya) fins a Adrall o l'N-230 des del límit amb Aragó fins a la frontera francesa.

Aquesta mesura es mantindrà fins el 28 de març, previsiblement. De tota manera, el Servei Català de Trànsit podria allargar-la fins que finalitzin les restriccions de mobilitat. Segons un comunicat, l'SCT vol facilitar i garantir l'abastiment de béns essencials a la població, centres hospitalaris i indústries i per això ha suspès temporalment aquestes prohibicions.