TURISME

El Consell de les Garrigues deixarà de gestionar els viatges de l'IMSERSO

L’ens comarcal ha decidit finalitzar aquest servei gratuït per evitar greuges entre els usuaris que optaven per programar els viatges a través del Consell i els qui ho feien mitjançant una agència.

El Consell Comarcal de les Garrigues ja no gestionarà més viatges de l'Instituto de Mayores y Servicios Sociales (IMSERSO). D'ençà la temporada 1999- 2000, quan l'ens supramunicipal va començar a oferir de forma gratuïta aquest servei, els usuaris havien augmentat exponencialment, passant dels 100 inicials fins a les 1.569 persones de la temporada passada. Així, el gran volum de feina acumulat i sobretot, el servei deficient en forma de canvis de darrera hora, retards, etc. d'una de les empreses que gestionen els lots estatals, Mundiplan (participada per Iberia, ALSA, IAG), ha provocat que s'hagi posat punt i final a la gestió dels viatges.

Segons el president del Consell i alcalde de la Floresta, Jaume Setó, aquesta ha estat una decisió que s'ha pres per evitar greuges entre l'usuari que programa el viatge a través del Consell i els que ho fan mitjançant una agència de viatges "Al Consell, sempre hem d'anar a remolc de les grans operadores que, per una banda, ens envien els paquets tard i amb canvis de darrera hora, amb el que això ens comporta de feina extra, i per l'altra, ens limiten les opcions del viatge; per exemple, si tres o quatre parelles volen visitar el mateix lloc en les mateixes dates, a través del Consell no es pot gestionar però si vas a una agència, sí" es queixa Setó, que també posa el focus en el nombre creixent de recursos que cada any havia d'invertir l'ens per donar resposta a la demanda "Hem de ser conscients que, en l'auge de les sol·licituds i gestió dels viatges, havíem de destinar bona part del personal dels serveis socials per aquest fi, això suposava que d'altres feines, iguals o més importants, s'haguessin de posposar. Ara això ja no passarà" afirma Setó.

Des del Consell, ja s'ha enviat a totes les persones usuàries una carta per tal de traslladar-los-hi la decisió presa. En la missiva, es recorda que durant el mes de juny, l'IMSERSO els hi farà arribar una carta on es detallarà les dates i condicions de viatge per a la temporada 2020-21. A partir d'aquí, qui vulgui fer ús dels viatges s'haurà de dirigir a l'agència de viatges qui desitgi per tal d'iniciar els tràmits corresponents.