LLEURE
- Redacció

Com a mínim 6 ajuntaments consulten els veïns sobre l'obertura de les piscines

L'Albagés va ser el primer a fer-ho i, de moment, també ho faran Torrebesses, els Omellons, l'Espluga Calba, Juneda i les Borges Blanques.

(foto: Aj. Borges)

Sis ajuntaments garriguencs consultaran als veïns si creuen convenient obrir les piscines o no. De fet, un ja ho ha fet, l’Albagés, que al mes de maig va ser el primer a anunciar aquesta iniciativa per saber si l’estricta normativa a què es veuen abocats a aplicar els consistoris en aquests recintes faria enrere gaires usuaris. En aquest cas, 64 de les 99 cases han preferit no obrir-les i, per tant, és l’opció guanyadora. Les despeses de manteniment es destinaran a arreglar alguns carrers del poble.

L’1 de juny, l’Ajuntament de Torrebesses també va anunciar la intenció de passar una enquesta als veïns per tal que, coneixent les restriccions establertes per les autoritats sanitàries, expressessin la seva opinió sobre si valia la pena posar en marxa l’equipament, i el dia 9 es va començar a passar el formulari per les cases. Ahir diumenge es coneixia la intenció de l’Espluga Calba de fer també una consulta que ajudi a prendre una decisió al consistori, que recollirà opinions fins el 19 de juny. Avui dilluns, els ajuntaments de Juneda i les Borges Blanques han fet públic que també engegaven un procés participatiu per saber si els veïns faran ús del recinte i si es comprometran a treure’s l’abonament. En ambdós casos es pot votar fins el 22 de juny.

Independentment del que acabin fent, la gran majoria d’ajuntaments han anat condicionant i preparant les piscines municipals com cada any, també treient a concurs la gestió dels bars d’estiu, que en algun cas, com a Juncosa, serà gratuïta. Municipis com l’Albi o Alcanó tenen previst obrir les piscines però tampoc descarten fer una enquesta per saber quanta gent està disposada a fer ús del servei. “Esperarem saber els resultats de les Borges i Juneda”, diu Anna Feliu, alcaldessa de l’Albi. Altres, com Castelldans, ja tenen data d’obertura, en aquest cas el 27 de juny. On està confirmat que no es podrà obrir és a Arbeca, on tot el recinte va quedar greument malmès pels aiguats del passat octubre.