COMARCA, DRETS, SALUT
- Redacció / Juneda , Torregrossa

Les estades de l'Escola Intercomarcal de Futbol que es fan a Juneda només acolliran infants d'aquest poble durant uns dies

Amb el tancament del Segrià es van obrir unes estades pròpies a Artesa i ahir es va decidir no rebre nens i nenes de Torregrossa, on han augmentat els casos de Covid en els darrers dies.

(foto: Arxiu)

Les estades de l’Escola Intercomarcal de Futbol que van començar ahir a Juneda i que duraran fins a principis de setembre amb activitats de futbol, jocs aquàtics, BTT, futbol sala i piscina, no acolliran nens i nenes de Torregrossa durant aquests primers dies com a mesura preventiva per la situació de la Covid-19 a la zona, cosa que ha aixecat crítiques des del consistori del Pla d’Urgell. Actualment, a Juneda hi ha 37 casos positius acumulats, xifra que es manté estable des de principis de juliol, i a Torregrossa n’hi ha 30, assolits en un increment registrat aquests darrers dies

L’Escola Intercomarcal de Futbol té la seu a Juneda i en formen part també els municipis d’Artesa de Lleida i Puigverd (Segrià) i Torregrossa (Pla d’Urgell). Amb el confinament perimetral del Segrià, Artesa i Puigverd quedaven impossibilitats per acudir a Juneda, de manera que es van acabar creant unes estades paral·leles al camp d’esports municipal d’Artesa, que també començaven ahir i es faran fins el 14 d’agost, obertes només a nens i nenes de dins del Segrià. Juneda i Torregrossa, per tant, quedaven sols amb la seu de Juneda.

Ahir dilluns, però, l’ajuntament amfitrió va decidir que aquesta primera setmana només s’acollirien nens i nenes de Juneda. “Des de l’àmbit sanitari ens van informar que a Torregrossa hi havia una trentena de casos positius i ens van traslladar la seva preocupació per la mobilitat entre els dos pobles”, explica Antoni Villas, alcalde de Juneda. “Vaig demanar a l’Ajuntament de Torregrossa de mirar de saber si els 8 nens que estaven apuntats podien haver tingut alguna relació amb casos positius, però van assegurar que no podien saber els noms i fer la traçabilitat”, diu Villas, que assegura que també va proposar posar un monitor per fer unes estades paral·leles a Torregrossa però que el consistori d’aquest municipi, on s’han anul·lat els campus de bàsquet i patinatge, s’hauria negat a obrir instal·lacions municipals.

Des de l’Ajuntament de Torregrossa es confirma que els serveis sanitaris no els poden donar noms dels casos positius i que "cada pare i mare és responsable del seu propi fill i filla”. "Si les estades d'enguany de l'Escola Intercomarcal es fan a Juneda i el campus ja està muntat allà, per què no hi podem portar la canalla?", es pregunten. Sobre els campus anul·lats a Torregrossa, s’explica que “es tractava d’activitats previstes al Graner, un espai tancat”. “Les piscines, en canvi, les tenim obertes i no passa res”, diuen. El consistori torregrossí considera que la mesura de l’Escola Intercomarcal, transmesa ahir al vespre per whatsapp als pares i mares dels nens inscrits, molts d’ells membres de l’Escola, és “injusta, totalment discriminatòria i ofensiva”, ja que “malauradament, els casos de Covid-19 han augmentat a tot el Segrià i a les comarques que hi limiten, així com a Catalunya en general”. Tant l’alcalde com el regidor d’Esports de Juneda neguen cap tracte discriminatori i recorden que durant l’any han deixat el camp de futbol a l’equip de Torregrossa a cost zero i que aquest estiu han cedit les piscines als infants de les estades d'Arbeca. “Això sí, si a Arbeca hi hagués un augment de casos hauríem de fer el mateix”, diu Antoni Villas.