MEDI AMBIENT
- Redacció / El Vilosell , La Pobla de Cérvoles

El Priorat demana la declaració urgent del Parc Natural de les Muntanyes de Prades, del qual formarien part el Vilosell i la Pobla

Molts ajuntaments de la comarca veïna ja havien aprovat mocions en aquest sentit.

(font: elbrogit.com)

El ple del Consell Comarcal del Priorat va aprovar el passat 30 de setembre una moció que reclama la urgent declaració del Parc Natural de les Muntanyes de Prades i, en conseqüència, sol·licita al govern de la Generalitat que prioritzi aquest projecte, que ja es va posar sobre la taula per primera vegada l'any 1976 i que en els darrers anys s'ha intentat dur a terme diversos cops, de moment sense èxit. Si prosperés el projecte de Parc Natural, en formarien part fins a 22 municipis que integren, administrativament, el conjunt orogràfic de les muntanyes de Prades, que abasta fins a cinc comarques: l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, les Garrigues i el Priorat. En el cas de les Garrigues, els municipis que tenen terme dins la serralada són la Pobla de Cérvoles i el Vilosell.

Segons fonts del Consell Comarcal del Priorat, des del passat mes de juliol diversos ajuntaments que formarien part del futur Parc Natural han anat aprovant mocions en aquest sentit, que l'ens supramunicipal ha anat recollint fins a considerar que hi havia prou consens per aprovar la moció esmentada. Pel que fa als dos consistoris garriguencs, però, el Consell Comarcal del Priorat assegura no haver rebut resposta, tot i que l’Ajuntament del Vilosell i el Consell de les Garrigues també han aprovat el text.