OLI, TURISME
- ACN / Les Borges Blanques

El doctor Bonaventura Clotet inaugurarà la 58a Fira de l'Oli i les Garrigues, que enguany se celebra en format digital

La 'influencer' Anna Recetas Fáciles i l'entrenador del Barça femení, Lluís Cortés, seran els ambaixadors del certamen. 

El doctor Bonaventura Clotet davant la seu d'Eurecat el 16 de juliol del 2020. FOTO: Aina Clotet/ACN

La 58a Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues escalfa motors per viure la primera edició virtual de la seva història, prevista per als dies 22, 23 i 24 de gener. L'encarregat d'inaugurar el certamen serà el cap del servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i director d'IrsiCaixa, el doctor Bonaventura Clotet. Així mateix, la popular 'influencer' gastronòmica Anna Recetas Fáciles i l'entrenador del primer equip femení del Futbol Club Barcelona, Lluís Cortés, seran proclamats ambaixadors de l'Oli de Qualitat de Catalunya 2021. La fira de les Borges Blanques comptarà enguany amb la participació de 24 expositors d'oli de qualitat verge extra i 29 productors agroalimentaris de proximitat. 

L'edició 2021 de la Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues mantindrà alguns dels actes més destacats del certamen, tot i que seran a porta tancada, sense públic i completament en línia, i es retransmetran en directe a través del web firaoli.online. La inauguració del certamen serà el divendres, 22 de gener, i anirà a càrrec del doctor Bonaventura Clotet, un dels referents mundials en la investigació contra el VIH i que també ha tingut un paper cabdal en la lluita contra la pandèmia de la covid-19 a Catalunya.

Entre els actes més destacats de la fira, destaca el nomenament dels ambaixadors de l'Oli de Qualitat de Catalunya 2021, que seran enguany la 'influencer' gastronòmica originària de Castelló de Farfanya, Anna Terés, coneguda a xarxes com a Anna Recetas Fáciles, i Lluís Cortés, balaguerí, exfutbolista i actual entrenador del primer equip femení del Barça. Ambdós, prendran el relleu a l'empresari Tatxo Benet i a la periodista Ares Teixidó, nomenats els primers ambaixadors de l'Oli de Qualitat de Catalunya en l'edició del 2020. La proclamació està prevista per al dissabte, 23 de gener, a la tarda, i serà retransmesa en directe a través del web del certamen.

24 expositors d'oli i 29 d'agroalimentaris

El certamen vol continuar sent un dels principals aparadors per presentar les novetats del sector oleícola i donar visibilitat als productes agroalimentaris del territori. En aquest sentit, reunirà 24 expositors vinculats al sector de l'oli de qualitat verge extra, i 29 expositors vinculats a la resta de la indústria agroalimentària de proximitat, que presentaran els seus productes online a través d'uns vídeos, textos i imatges que es faran públics durant els dies de la fira. 

L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha destacat la importància que els actes es duguin a terme en un format digital, i ha explicat que la decisió s'ha pres per preservar la salut de visitants, expositors i personal de la fira, davant un empitjorament dels indicadors de la covid-19. En aquest sentit, Mir ha encoratjat la ciutadania a visitar "aquest excepcional aparador del millor de la cultura oleícola a Catalunya, que estarà ple de sorpreses i propostes molt innovadores", que l'organització anirà presentant en els pròxims dies.

L'alcalde confia que la decisió de potenciar el format digital permeti que el certamen "arribi a més gent que, per distància geogràfica, no havia pogut visitar mai la fira presencialment". Mir també ha agraït la resposta increïble del sector oleícola de qualitat de Catalunya, "per haver apostat decididament per participar en aquest certamen diferent", que serà virtual, però que "manté intacta la il·lusió d'impulsar i donar a conèixer tots els productes agroalimentaris de qualitat del territori".