COMARCA, EDUCACIÓ
- Redacció

Restablert tot el transport escolar i el servei de tren

Avui els alumnes de la Pobla de Cérvoles i el Cogul ja s’han pogut desplaçar fins als centres educatius corresponents. També les línies ferroviàries R13 i R14 ja funcionen amb normalitat.

Des de dissabte que no hi havia servei de tren a la comarca. FOTO: RENFE

Alumnes que han esperat tres dies el restabliment del transport escolar i les dos línies ferroviàries de la comarca suspeses des de dissabte. Aquest és el balanç de les afectacions al transport que s'han anat arrossegant més temps a conseqüència del temporal de neu Filomena.

Avui dijous, per fi, els alumnes del Cogul i la Pobla de Cérvoles han pogut fer ús del servei de transport escolar, un cop han millorat les condicions de les carreteres que enllacen amb els municipis on hi ha els seus centres educatius de referència. Per altra banda, també avui s'ha reiniciat el servei de rodalies a les línies R13 i R14, les úniques que travessen la comarca.

El transport escolar

El Consell Comarcal de les Garrigues, ja anunciava ahir al migdia que avui es restablirien les dues línies de transport escolar restaven pendents: la Pobla-Vilosell- l'Albi-Vinaixa-Les Borges i la Pobla- el Vilosell-escola de l'Albi. També s'ha reiniciat el servei per als alumnes del Cogul, que des de dilluns han anat esperant treballs de neteja a la pista municipal que els connecta amb la capital garriguenca per tal de reprendre la ruta. Per últim, pel que fa al transport regulars de passatgers, de de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Lleida s’ha informat que no funciona el servei de la línia L118 Lleida - La Pobla de Cérvoles. Aquesta restricció afecta als usuaris de la Pobla de Cérvoles, el Vilosell i Cervià de les Garrigues.

Torna el tren

Des del passat dissabte, quan ja s'intuïen els primers efectes de la nevada, RENFE mantenia restringit el trànsit de trens a les línies de la xarxa regional R13 i R14, que travessen la comarca. Després d'anunciar que es reobriria parcialment la línia, fent parada a les estacions de La Riba, Vilaverd i Montblanc, avui RENFE ja ha restablert tots els trajectes de Lleida fins a la Plana-Picamoixons.