OLI, TURISME
- Redacció / Les Borges Blanques

Les Borges ajorna la Fira de l’Oli fins al febrer, tot i fer-se de forma virtual

S’ha decidit traslladar el programa d’actes al cap de setmana del 5, 6 i 7 de febrer arran de l’increment de casos positius per la Covid-19 a la capital garriguenca.  

Imatge d'un espai expositor de la Fira celebrada l'any passat. FOTO: Oriol Bosch/ACN

L'equip de govern de l'Ajuntament de les Borges i els responsables del Patronat de Fira han decidit traslladar la 58a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues als dies 5, 6 i 7 de febrer, tot i desenvolupar-se de forma virtual. L’edició d’enguany estava prevista inicialment pel proper cap de setmana del 22 al 24 de gener. Segons el consistori, la decisió s'ha pres arran de l’empitjorament dels indicadors de la Covid-19 al conjunt del país i especialment a la capital garriguenca, que també han obligat el consistori borgenc a tancar, almenys durant 10 dies, els equipaments municipals i els parcs infantils.

L'alcalde de les Borges Blanques i president del Patronat de Fira, Enric Mir, ha explicat que "en el seu moment es va prendre la decisió de celebrar el certamen en un format únicament online per preservar la salut de visitants, expositors i personal, i ara, que el risc s'ha tornat a elevar, no ens semblaria prudent fer Fira". Mir ha explicat que l'equip de govern ha pres la decisió perquè "encara que el plantejament de la Fira fos virtual, contemplava que la gent pogués anar a buscar el dinar als restaurants de la localitat per promocionar la restauració de les Borges i també comptava amb alguns actes que, malgrat fer-se a porta tancada i sense públic, podien posar en risc les persones que hi participaven i el personal de Fira que els havia de retransmetre en directe de manera virtual".

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica de les Borges i gerent del Patronat de Fira, Jordi Ribalta, ha explicat que "la Fira de l'Oli és per a nosaltres sinònim de celebració, i tenint en compte el context actual, en què estem demanant responsabilitat als veïns i veïnes del municipi, fer una activitat amb aquestes connotacions no hagués estat el més sensat".