OLI
- Redacció / Juncosa

Les Cabanes de Juncosa competirà per ser el millor oli estatal de l'any

El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, ha visitat avui les instal·lacions de la cooperativa Sant Isidre acompanyat del responsable de recollir les mostres que s’han d’enviar al concurs organitzat pel Ministeri d’Agricultura. 

Les autoritats i els responsables de la cooperativa en la visita al molí juncosà. FOTO: SGLleida

La Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa és l'única cooperativa lleidatana productora d'oli verge extra, inclosa a la DOP Les Garrigues que participarà a la convocatòria dels Premis Millors Olis Verge Extra 2020-2021 del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA). Serà el primer cop que l’oli ‘Les Cabanes’ juncosà competirà en el prestigiós certamen.

Per aquest motiu, avui el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, s'ha desplaçat fins a Juncosa per tal de visitar les instal·lacions de la cooperativa. Crespín ha estat acompanyat pel president i la gerent de la cooperativa, Albert Guiu i Àngels Araque, respectivament, així com pel cap de la Unitat d'Agricultura de la Subdelegació del Govern, Jaume Banchs, encarregat de la recollida de mostres que han de ser lliurades al Ministeri com un dels requisits de la convocatòria.

Un cop recollides les mostres que la Subdelegació farà arribar al MAPA, José Crespín ha visitat les instal·lacions de la cooperativa i s'ha interessat tant pel procés de producció com per la comercialització dels productes destacant que "la inversió feta en els darrers anys en maquinària i innovació és molt important, però sens dubte la veritable aposta ha estat la qualitat del producte que ha permès obrir nous canals de venda amb una forta presència a internet".

La cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa, amb 140 socis productors, es planteja ara el repte de l'exportació i la recerca de nous mercats per als seus productes.

El subdelegat José Crespín ha assenyalat en la visita que la participació en els Premis Millors Olis Verge Extra 2020-2021 del MAPA "té també com a objectiu la promoció dels productors que hi participen i permet posar en valor la gran tasca dels nostres agricultors".

José Crespín ha desitjat molta sort en la present convocatòria als responsables d'Agrícola Sant Isidre de Juncosa, cooperativa reconeguda com una de les més premiades del món que ja se situa en la setena posició en la varietat arbequina a l'EVOO World Ranking. Segons Crespín, aquestes distincions "projecten l'excel·lència agroalimentària de les Terres de Lleida".