HISTÒRIA
- Redacció / Almatret

Almatret inaugura una exposició sobre la història escolar del poble

Compta amb material aportat pels veïns i comprèn des del segle XIX fins el 2012, quan l'escola va tancar per manca d'alumnes.

Enguany no s'ha pogut fer la Festa Major de Sant Blai a Almatret, però el passat 3 de febrer, dia de la festivitat local, es va inaugurar l'exposició "Història gràfica de l'ensenyament públic a Almatret", impulsada i coordinada per Albert Santaulària. Es tracta d'un recorregut de l'educació per a infants des del segle XIX fins l'any 2012, quan l'escola va haver de tancar per manca d'alumnes. 

La mostra, de caràcter eminentment visual, inclou fotos (la més antiga de les quals data de 1904) i documents com portades de llibres de text, així com pupitres antics i altres elements, la major part dels quals cedits per veïns de la mateixa població. Es pot visitar els caps de setmana del 6 i 7 i 13 i 14 de febrer en horari de matí. Anteriorment, i també impulsada per Santaulària, es va fer a Almatret una exposició sobre les antigues orquestres i bandes de música que havien existit a la localitat.