SERVEIS
- Redacció / Cervià de les Garrigues

Una fundació privada obrirà una residència i centre de dia a Cervià

La Fundació Persona i Valors era la propietària d’un immoble que estava en desús i que finalment ha habilitat per a aquest servei, que comptarà amb 40 places.

A Cervià de les Garrigues s’està a punt d'estrenar una residència per a la gent gran i centre de dia, el primer equipament d’aquest tipus al municipi. Ubicat al carrer Era, disposa d'una superfície construïda de 935 m2 distribuïts en tres edificacions. La residència estarà gestionada per la Fundació Persona i Valors, que des de l'any 2011 també és l'encarregada de la residència i centre de dia municipal de Vilanova de Bellpuig. El projecte està dividit en tres vessants: la residència, el centre de dia i l'atenció domiciliària. El nou edifici va iniciar els tràmits per poder obrir durant el mes d'abril de l'any passat, però va haver d’ajornar l'obertura per la situació derivada de la pandèmia. Ara, finalment, es preveu que la posada en marxa sigui imminent. El centre compta amb un total de 40 places entre les de la residència i les de centre de dia.

L'alcaldessa de Cervià, Mercè Rubió, valora la iniciativa com una notícia excel·lent. "Era un edifici en desús. Nosaltres ja vam proposar temps enrere transformar-lo en un centre de dia per a les persones grans del municipi i va ser quan la Fundació, propietària de l'immoble, va posar sobre la taula el projecte, que ha acabat arribant a bon port" explica l'alcaldessa, que també posa el focus en la cada cop major necessitat dels pobles garriguencs de tenir equipaments d'aquest tipus. "Tenim molta població envellida i aquest projecte permet que la gent gran de Cervià i dels pobles de la comarca tingui una opció sense haver-se de desplaçar gaire lluny. Estem molt contents", afirma.