OLI
- Redacció / Juncosa

L'oli Les Cabanes de Juncosa, guardonat al Mario Solinas 2021, el certamen de referència del món oleícola

L’oli de la Cooperativa Agrícola Sant Isidre ha guanyat el tercer premi en la categoria de Fruitat Madur en el concurs organitzat pel Consell Oleícola Internacional (COI)

L'oli 'Les Cabanes' amb el segell que l'acredita com a guardonat. FOTO: A.S.I.J

L'oli d'oliva verge extra Les Cabanes de la Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa ha guanyat el tercer premi en la categoria de Fruitat Madur del Consell Oleícola Internacional (COI) Mario Solinas 2021.

Els premis Mario Solinas són el reconeixement mundial de referència a la qualitat dels olis d'oliva verge extra. Hi ha diversos concursos internacionals, però el del COI és considerat el de màxim nivell. Es convoca des de la campanya 2000-2001, en memòria i honra al professor italià Mario Solinas, un dels promotors més importants de l'anàlisi de l'oli d'oliva verge extra. El seu objectiu principal és seleccionar, entre els olis d'oliva verge extra participants dels dos hemisferis, aquells que presenten les característiques organolèptiques màximes en cada una de les categories establertes a les bases.

L'oli guanyador forma part d'un lot produït a principis de desembre, fet que garanteix que la cooperativa treballa la màxima qualitat del producte durant tota la campanya. Amb aquest reconeixement, l'oli Les Cabanes ja suma 17 premis en els darrers 3 anys. Recordar també que fa unes setmanes va ser guanyador de la medalla d'or al concurs Dubai Olive Oil Competition Early Harvest, i que va acabar l'any 2020 en la 7a posició dels olis més premiats en el World Ranquing Extra Virgin Olive Oils, en oliva arbequina.