MEDI AMBIENT, RESIDUS
- Redacció / Arbeca , Bellaguarda , Juneda , Llardecans , Maials

Cinc pobles garriguencs participen a la jornada europea Let's clean Up Europe

Durant aquest cap de setmana, veïns d’Arbeca, Juneda, Bellaguarda, Llardecans i Maials formaran part d’aquesta acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura. 

Un instant de la jornada a Llardecans, aquest matí. FOTO: SG

Conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc. Aquesta és la motivació de la campanya 'Let's clean up Europe', promoguda per la Unió Europea i organitzada a Catalunya a través de l'Agència Catalana de Residus (ACR), que aquest cap de setmana del 7 al 9 de maig englobarà unes cinc-centes accions arreu de país. Fins a cinc pobles garriguencs participaran d'aquesta acció comuna on a la comarca, les activitats han estat promogudes per escoles, clubs esportius o associacions de protecció de la natura.

A Juneda, l'ADPN La Banqueta ha organitzat una jornada de neteja al Parc de la Banqueta demà dissabte a partir de les 10 del matí. A Arbeca, el Club Ciclista del municipi ha convidat a tota la població el diumenge 9 de maig de quatre a vuit de la tarda a una neteja de la zona de les Costes d'Arbeca, Vial, entorn del Canal i la banqueta del canal. A Bellaguarda, en una acció organitzada conjuntament per l'escola Els Set Focs i l'Ajuntament i que es durà a terme aquesta tarda, les tasques se centraran en la neteja de l'àrea de la Ruta dels molins. A Llardecans, l'activitat organitzada per l'Arc d'Adà i la Comissió Verda s'ha desenvolupat aquest matí i ha comprès la zona del Tossal-Calvari i la Bassa-placeta- arbres. Per últim, alumnes i mestres de l'escola Otogesa de Maials s'esforçaran durant aquesta tarda per netejar l'entorn del poble.