URBANISME
- Redacció / La Pobla de Cérvoles

Ultimen l’arranjament de l’entrada a la Pobla per la carretera de Cervià i els antics rentadors

S’han rehabilitat els antics rentadors i s’ha creat una vorera i un mur de pedra en un dels laterals de la via, a mode de passeig.

A falta dels últims serrells, l'Ajuntament de la Pobla de Cérvoles dona pràcticament per acabades les obres de renovació de l'entrada al nucli urbà per la pista que ve de Cervià de les Garrigues, consistents en la recuperació dels antics rentadors i la creació d'una vorera i un mur de pedra en un dels laterals de la via, a mode de passeig. L'obra, iniciada el passat mes de març, ha tingut un pressupost aproximat de 53.000 euros, emmarcada dins el projecte Ponent Actiu, cofinançat entre Ajuntament, Diputació de Lleida i fons Feder. 

Els antics rentadors també havien fet històricament la funció d'abeuradors i, fins i tot, entre els anys 60 i 70 del segle XX, de piscines, abans no s'estrenessin les municipals el 1975, quan les basses ja van quedar completament en desús. Ara, la intenció del consistori és complementar-ho amb un enjardinament, però això seria una segona fase per a la qual haurà de buscar nou finançament.