LLEURE
- Redacció / Arbeca

Piscines noves després de la destrossa

Dilluns que ve, Arbeca inaugurarà oficialment les noves instal·lacions, que van quedar fetes malbé per complet arran de la rovinada del 2019.

(foto: Aj. Arbeca)

El passat dia 3 ja es van obrir al públic però dilluns que ve es farà la inauguració oficial de les piscines municipals d’Arbeca, amb la presència del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn i del delegat del Govern de la Generalitat de les Terres de Lleida, Bernat Solé. Són unes instal·lacions que s’han hagut de construir de nou perquè les anteriors van quedar destrossades pels efectes del temporal DANA de l’octubre del 2019, de manera que els arbequins van quedar l’estiu passat, que el recinte estava en obres, sense temporada de bany.

Per compensar aquesta mancança de l’any passat, l’Ajuntament ha fet un descompte del 70% del preu de l’abonament per als veïns del municipi, de manera que el d’adults de temporada té un cost de només 9 euros, l’infantil 7 euros, el de pensionistes amb invalidesa 5 euros i el de família nombrosa o monoparental, 25. Per tota la resta, així com per les entrades d’un dia, s’han mantingut els preus del 2019.

Una de les novetats del recinte és el format platja d'una de les tres piscines que s’han fet, dues de grans i rectangulars i una de petita i circular. També s'ha canviat de lloc l'espai de lleure, s'han aixecat alguns murs del recinte i s'ha renovat tota la zona de gespa.a inversió efectuada per a la restitució de les piscines municipals de la vila d'Arbeca. La renovació ha suposat una inversió de 679.755 euros, dels quals 378.000 els ha finançat la Diputació, 150.419 s’han sufragat mitjançant l’assegurança, 111.245 la Generalitat i 39.617 amb fons propis de l’Ajuntament.