LLEURE
- Redacció / Alcanó , Puiggròs

Alcanó i Puiggròs enceten una temporada de Festes Majors marcada per la incertesa

L'hora límit de les activitats nocturnes, les limitacions d'aforament, la prohibició de balls i la limitació de trobades de grup obliguen a reformular els programes d’actes.

Els balls, com aquest d'un altre any a Puiggròs, enguany no es podrà fer. (foto: Xavi Minguella)

Finalment, hi haurà Festa Major a Alcanó i Puiggròs, els primers municipis garriguencs que obren el calendari de celebracions d’estiu. La incertesa derivada de la situació pandèmica torna a ser general als ajuntaments de la comarca, que a aquestes alçades, en un any normal, ja tindrien tancada la programació, però l’elevat nombre de contagis de Covid-19 i les consegüents restriccions que marca el Procicat dificulten l’organització d’activitats amb la previsió habitual.

Les mesures que més afecten les festes majors, tal com s'havien concebut fins ara, són l'hora límit de tancament de les activitats nocturnes, que és a 2/4 d’1 de la matinada, les limitacions d'aforament tant en activitats a l'aire lliure com en aquelles que se celebrin en espais tancats, el retorn de la prohibició de balls a la pista, encara que es porti mascareta, i la limitació de trobades de grup a un màxim de 10 persones, així com la prohibició de beure i menjar en grup a l'espai públic. 

Una festa més local 
Les festes majors d’Alcanó i Puiggròs són el cap de setmana del 31 de juliol i 1 d'agost i, tenint en compte les mesures esmentades, els dos municipis han preparat un programa d’actes contingut, sense balls ni àpats populars i acabant-ho tot a 2/4 d’1 com a màxim. Fonts municipals, a més, recalquen que els actes estan pensats bàsicament per als veïns i demanen que, per no tenir aglomeracions, s’eviti al màxim l’afluència de gent d’altres pobles. 

A Alcanó ja tenien la festa major "organitzada i tancada" setmanes enrere, ja que havien recuperat el programa del 2020 que es va haver de suspendre. Ara, la programació inclou concerts, inflables, bany nocturn i discomòbil. A Puiggròs hi haurà escala en hi-fi, un monòleg, havaneres, tobogan aquàtic, espectacle infantil, un concert i escape room.

El cap de setmana següent, a priori, és el torn de l’Albi, Torrebesses, la Pobla de Cérvoles i Alfés. Els dos primers municipis ja han fet públic el seu programa d’actes, mentre que Alfés va anunciar fa uns dies que ajornava la Festa Major.