ENERGIES
- Redacció / Bovera , Cervià de les Garrigues

Una promotora de macroparcs solars vol obrir oficina a la comarca per convèncer propietaris

D’altra banda, s’ha presentat un projecte de macroparc solar fotovoltaic de 360 hectàrees a tocar del terme de Bovera.

(foto: arxiu)

L'empresa Ignis, promotora de quatre macroparcs solars fotovoltaics de 47 MW cadascun, busca un local a la comarca per obrir una oficina d'assessorament a propietaris de finques interessats a acollir instal·lacions d'aquest tipus. De moment, la firma té la intenció d'obrir l'oficina a Cervià de les Garrigues, on destinaria una persona de perfil administratiu o similar encarregada de recollir dades de les persones interessades.

Ignis és un grup empresarial nascut el 2015, amb seu a Madrid i fundat per Antonio Sieira Mucientes. Entre els màxims responsables hi ha també José Sarasola Jaudenes, fill de qui fou president de la constructora Sacyr entre el 1990 i el 2000. A les Garrigues, Ignis vol construir les centrals energètiques Macarelleta, Adeje, Galera i Calella als termes de Cervià, el Cogul, Granyena, Castelldans, l'Albi i Vinaixa, amb extensions d'entre 80 i 112 hectàrees de superfície.

360 hectàrees de plaques a prop de Bovera
Un dels últims projectes presentats a la Generalitat pel que fa a energies renovables és un macroparc solar fotovoltaic de 360 hectàrees de superfície al terme de Flix. El projecte, anomenat Flix-Ascó, està administrativament subdividit en quatre parcs i el presenta un únic promotor, sota el nom de José Manuel Muñoz, que podria correspondre a l'empresa castellana Energía Ercam.

Tot i estar projectat dins el terme de Flix, estaria al límit del de Bovera i a 5 km del nucli urbà del municipi garriguenc. Les plaques anirien al llarg de la franja dreta de la carretera C-233 i serien clarament visibles des del mirador de la Granadella.