CARRETERES, URBANISME
- Redacció / Torregrossa

La Diputació arreglarà la travessa urbana de l’antiga carretera de Torregrossa

La via, fins ara de titularitat provincial, passarà a mans de l’Ajuntament, que ja ho va reclamar a principis d’any per tindre’n la gestió directa.

(foto: Xavi Minguella)

El ple del passat 14 de setembre de l'Ajuntament de Torregrossa va aprovar per unanimitat el conveni de col·laboració entre el consistori i la Diputació de Lleida per al traspàs de la travessa urbana LV-2001a, l'antiga carretera que passava per dins del poble abans que es fes la variant i que fa 1,1 km de longitud. La via, de la que fins ara era titular l'ens provincial, passarà a mans de l'ajuntament, que ja ho va reclamar a principis d'any per tal de tenir-ne la gestió directa.

Segons el conveni, però, la Diputació es farà càrrec de redactar el projecte de millora de la travessa, de la licitació, adjudicació i execució de les obres i del finançament de les mateixes, que és de 173.000 euros. Entre el carrer Portell i la plaça Canalejas, que és el tram més deteriorat, es farà l'asfaltatge tot nou, mentre que a altres es faran millores puntuals, com arreglar el ferm de les rotondes, millorar l'entrada del carrer Portell, fer nova la senyalització horitzonal i vertical i crear quatre passos elevats.