EQUIPAMENTS, URBANISME
- Redacció / Les Borges Blanques

La indefinició dels terrenys de l’institut i de l’escola de música de les Borges impedeix obrir un accés de vianants

Fa quatre anys, pares i mares d’alumnes van demanar que s’obrís una de les portes ja existents, però consistori i Ensenyament treballen en un projecte nou pressupostat amb 17.000 euros.

Accés actual a l'escola de música. (foto: arxiu)

L'Ajuntament de les Borges no pot obrir encara l’accés de vianants que té projectat al recinte de l'escola de música perquè necessita l'autorització del Departament d'Ensenyament, propietari dels terrenys de l'institut de secundària Josep Vallverdú, amb el qual el centre municipal de formació musical comparteix espai. La intenció del consistori, que assumeix el cost de l'obra, era tenir-ho enllestit el Nadal del 2020, però el permís per intervindre-hi no ha arribat. Fonts del Departament admeten que el procés està aturat perquè no queda clar, jurídicament, quina part del recinte quedaria per a Ensenyament i quina per l'Ajuntament i que cal delimitar-ho.

Al ple municipal del setembre, la regidora d'Ensenyament, Maria Fusté, va explicar que el consistori no reclama cap cessió, sinó poder obrir la tanca i arreglar l'accés. El projecte té un pressupost de 17.000 euros i serviria també per formigonar i drenar la zona per evitar inundacions i posar pilones per separar persones i vehicles, ja que ara han de compartir entrada. Les dues parts es reuniran el 24 de novembre per abordar la qüestió.   

Cal recordar que fa quatre anys, uns 150 pares i mares d'alumnes de l'escola de música van demanar, mitjançant fulls de signatures, que es pogués accedir al recinte per una de les portes de vianants que ja existeixen al recinte i que, fora de l’horari lectiu de l’institut, estan tancades. La petició també la van fer seva, l’any següent, el col·lectiu local Les Intrèpides, que promou la millora de la mobilitat i l'accessibilitat a les Borges.