URBANISME
- Redacció

Els ajuntaments podran autoritzar granges de menys de 5.000 m2 sense l’informe d’Urbanisme

És una de les mesures que el departament de Vicepresidència de la Generalitat ha introduït a la Llei d’Acompanyament dels Pressupostos.

Ampliacions com la de la imatge, que fa 5.600 m2, hauran de continuar passant per la Comissió.

El departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, encapçalat per Jordi Puigneró, ha introduït alguns canvis sobre qüestions urbanístiques en la Llei d'Acompanyament dels Pressupostos de la Generalitat amb l'objectiu de simplificar alguns tràmits urbanístics al món rural. A partir d'ara ja no farà falta, per exemple, l'informe de la Comissió Territorial d'Urbanisme -en el cas garriguenc, la de Lleida- en l'autorització de construccions agrícoles i ramaderes de menys de 5.000 m2 de planta en sòl no urbanitzable i els ajuntaments, per tant, podran donar directament la llicència d'obres sense aquell pas previ.

D'altra banda, les noves mesures també inclouen la possibilitat que un descendent del titular d'una explotació rústica familiar, sigui una granja o una finca agrícola, s'hi pugui construir o rehabilitar un habitatge, sempre que el destini a ús residencial familiar, cosa que, segons el departament, pot ajudar a fixar població al territori i donar continuïtat a projectes de vida al món rural.