PARTICIPACIÓ, URBANISME
- Redacció / Les Borges Blanques

Un parc infantil, la proposta guanyadora del procés participatiu per als pressupostos de les Borges

Hi han participat 598 borgencs i la construcció d’un parc infantil i juvenil de jocs d’aventura ha rebut 230 vots. Les altres propostes amb més suports han sigut una pista de pàdel i un rocòdrom.

L'Ajuntament de les Borges Blanques va anunciar ahir dimecres que la proposta guanyadora del procés participatiu per destinar una part del pressupost municipal a un projecte proposat i votat per la ciutadania ha sigut la construcció d’un infantil i juvenil de jocs d'aventura. En la votació hi han participat 598 borgencs (90 més que en l’edició anterior), que han emès 1.501 vots. D’aquests, 230 han triat el parc infantil i les següents propostes amb més acceptació han sigut la construcció d’una pista de pàdel (163 vots) i d’un rocòdrom d’escalada (154 vots).

La partida que l’equip de goven posa a votació popular és de 50.000 euros, però com que el projecte guanyador està valorat provisionalment amb 30.000, el consistori no descarta que, una vegada s’hagin licitat les obres, valori dur a la pràctica alguna de les altres propostes fins a assolir els 50.000 euros.

En les pròximes setmanes, l’ajuntament contactarà amb totes les persones que han fet propostes “per tal que el resultat final sigui el màxim de fidel possible a la proposta inicial”. Es preveu que les obres comencin i acabin durant el 2022. Actualment, a les Borges hi ha zones amb elements de joc infantil al passeig del Terrall, a la placeta de les Escoles, a la placeta de la Germana Trinitat, a la plaça Europa i a les urbanitzacions la Serreta i PP6. A principis de novembre es va inaugurar un circuit de pump track pròxim al camp de futbol.